Foto IVECO Schouten - GRAYHAMS

v.l.n.r: Ronald van der Vlist, Martijn van Pinxteren, Gijsbert van Helden en Fred Schouten.

Na een uitgebreid selectieproces heeft IVECO Schouten begin september gekozen voor het nieuwe Pinnacle Dealer Management Systeem (DMS) van Grayhams. Na een succesvol doorlopen demo, waarbij per afdeling de processen zijn behandeld in workshops, is de samenwerking bezegeld met een handtekening en een glas champagne!

IVECO Schouten, dealer van IVECO en FIAT Professional, was op zoek naar een toekomstgericht en compleet DMS.  Grayhams voorziet met Pinnacle in al deze wensen.  Pinnacle wordt gehost in de Microsoft Azure omgeving. Hierdoor is Pinnacle veilig, flexibel zeer toegankelijk voor vernieuwingen in de software. Voor de gebruiker betekent dit een actueel systeem waarbij niet gewerkt hoeft te worden met verschillende versies.

De functionaliteiten van Pinnacle DMS sluiten goed aan op de wensen van IVECO Schouten. IVECO Schouten wordt volledig ondersteund op alle gebieden. Van CRM, verkoop van bedrijfsvoertuigen, receptie, werkplaats en onderdelen tot de financiële administratie met een overzichtelijke BI-tool. Dit alles proces gestuurd, met behulp van diverse apps, zodat gebruikers optimaal ondersteund worden bij hun werkzaamheden. Vanaf deze maand wordt de overstap naar het nieuwe systeem voor 10 vestigingen van IVECO Schouten in gang gezet door Grayhams. Hiermee is weer een grote stap voor Pinnacle in Nederland gezet.

Reseller Grayhams is opgericht door Ronald van der Vlist en Martijn van Pinxteren. Samen hebben zij meer dan 40 jaar ervaring in de automotive en truckbranche.

Ronald van der Vlist: “De eerste focus voor Grayhams ligt op Nederland en Duitsland. Wij zijn ervan overtuigd dat de automotive branche klaar is voor een allesomvattende oplossing. Een systeem dat werk uit handen neemt en ontzorgt. Bijkomend voordeel is dat er niet meer gewerkt hoeft te worden met tal van verschillende programma’s.”

Grayhams beschikt over de licentie van Pinnacle voor 11 landen. Hierdoor gaat er snel verder geschakeld worden over de grens, met name in West- en Zuid-Europa. In Groot-Brittannië is Pinnacle al een gevestigde naam met 1600 dealerbedrijven en 35.000 users in hun klantenbestand. Grayhams is in 2016 door Pinewood aangesteld als reseller van Pinnacle.