Ongekend besparen dankzij de cloud. Hoe zit dat?

Ongekend besparen dankzij de cloud. Hoe zit dat?

Steeds meer automotivebedrijven gaan in de cloud werken. De reden; de voordelen zijn ongekend en er komen steeds meer cloud gebaseerde oplossingen. Het allergrootste voordeel van werken in de cloud is dat u werkelijk op iedere willekeurige plek, vierentwintig uur per dag, zeven dagen in de week vanaf iedere device (pc, laptop, tablet, smartphone) toegang hebt tot uw bedrijfsdata en bedrijfsapplicaties.

Doordat alle rekenkracht plaatsvindt in de cloud, hoeven er veel minder eisen gesteld te worden aan de gebruikte apparatuur op uw locatie. U kunt ongekende besparingen realiseren in de beheerskosten, de aanschaf en de afschrijvingen van de hardware. U heeft maandelijks inzicht in de kosten per gebruiker en bent heel flexibel in het bijschalen van het aantal gebruikers. Een ander voordeel is dat u relatief eenvoudig slimme koppelingen kunt realiseren tussen diverse cloud gebaseerde oplossingen. Daardoor kunt u optimaal gebruik maken van de desbetreffende functionaliteiten. Denk hierbij aan hosted telefonie, maar ook aan Saas-oplossingen (software-as-a-service) zoals op maat gemaakte software.

Is werken in de cloud veilig? Het antwoord daarop is heel duidelijk; absoluut ‘ja’. Het werken in de cloud is zelfs veel veiliger dan dat u uw informatie bewaart binnen de eigen vestigingsmuren. De cloud gegevens kunnen namelijk opgeslagen worden in zwaar beveiligde datacenters. Dat is ook precies de wijze waarop Pinnacle DMS werkt. Een veiliger oplossing is ondenkbaar. Kort en goed; werken in de cloud kent louter voordelen.Wilt u meer weten over dit onderwerp? Stuur dan een mail naar info@grayhams.com

Dé manier van leren; e-learning als training on the job

Dé manier van leren; e-learning als training on the job

Tijd is kostbaar en kennis is goud waard. Hoe leren uw medewerkers optimaal om te gaan met nieuwe IT-oplossingen, zonder dat het ze van het werk afhoudt? De oplossing heet e-learning. Het betreft een methode die Grayhams onder andere inzet bij de implementatie van Pinnacle DMS. Een uiterst succesvolle methode overigens. Toch blijken er ‘links en rechts’ nog veel onduidelijkheden en vooroordelen te bestaan over e-learning. Hoe werkt het nou eigenlijk precies?

E-learning is het middel bij uitstek om op een snelle en effectieve manier het leren in automotivebedrijven te bevorderen. E-learning valt op te vatten als een vorm van leren op afstand. Tegenwoordig wordt e-learning verbonden met computer based instruction, maar als middel bestaat e-learning al vele decennia. De hedendaagse uitstekende beeld- en geluidskwaliteit biedt prima kansen om informatie op heldere en inspirerende wijze over te brengen. Zo werkt Grayhams met video, try-modes en tests. Niet alleen heel informatief en leerzaam, maar ook heel leuk en inspirerend om mee te maken. E-learning is dus een aantrekkelijke didactische werkvorm, waarbij de leerling zelfs de kennis tot zich kan nemen tijdens het werk zelf. Men kan namelijk meekijken en tegelijkertijd zelf de handelingen verrichten. Dat zorgt ervoor dat het brein de handeling nog beter in zich opneemt, en er wordt ook nog eens voorkomen dat onnodige tijd gemorst wordt. Zo aantrekkelijk was nieuwe kennis vergaren nog nooit eerder.

Benieuwd naar een demonstratie? Neem dan contact op via info@grayhams.com. U zult beslist op het puntje van uw stoel komen te zitten. Leren was nooit eerder zo aantrekkelijk!

Kijk gerust in de toekomst. Hier is uw ‘glazen bol’.

Kijk gerust in de toekomst. Hier is uw ‘glazen bol’.

U weet het; meten is weten. Allerhande technische ontwikkelingen zorgen ervoor dat het nemen van datagedreven beslissingen tegenwoordig voor iedereen mogelijk is. Vooral slimme oplossingen leiden ertoe dat dit gerealiseerd kan worden tegen uiterst acceptabele kosten. Waar we in het verleden uitzonderlijk veel moeite moesten doen om goede informatie te verzamelen, zoals marktonderzoeken, kunnen we nu real time beschikken over de gewenste data. De snelheid van de beschikbare data is dus heel sterk toegenomen. Door predictive analyses kunnen voorspellingen van de toekomst inzichtelijk gemaakt worden, in plaats van slechts inzicht en kennis van het verleden.

Had u dat ooit verwacht? Ooit voor mogelijk gehouden? Zonder ‘glazen bol’ toch de toekomst voorspellen? Voorspellen waar uw organisatie exact zal staan in de volgende periode? Voorspellen waar uw resultaat gaat toenemen en waarin deze gaat afnemen? Waarin tekorten gaan ontstaan? Deze en andere voorspellingen kunnen u tegenwoordig in zuivere vorm worden aangereikt. Met slechts één beweging kunt u het in beeld hebben. Geweldig toch?

Nieuwe IT kent meer bijzonderheden. Zo is deze ook wendbaar en schaalbaar. Pieken kunnen eenvoudig opgevangen worden, en deze laat zich direct uitbreiden in aantallen users en vestigingen. De data dient overal en altijd beschikbaar te zijn, uiteraard uitstekend beveiligd. En… nieuwe IT-oplossingen zijn per definitie kostenefficiënt ingericht. Wilt u ook de toekomst van uw organisatie voorspellen en hierop tijdig anticiperen? Maak dan vandaag nog een afspraak met Grayhams via info@grayhams.com.

IVECO Schouten kiest voor Pinnacle van Grayhams

IVECO Schouten kiest voor Pinnacle van Grayhams

v.l.n.r: Ronald van der Vlist, Martijn van Pinxteren, Gijsbert van Helden en Fred Schouten.

Na een uitgebreid selectieproces heeft IVECO Schouten begin september gekozen voor het nieuwe Pinnacle Dealer Management Systeem (DMS) van Grayhams. Na een succesvol doorlopen demo, waarbij per afdeling de processen zijn behandeld in workshops, is de samenwerking bezegeld met een handtekening en een glas champagne!

IVECO Schouten, dealer van IVECO en FIAT Professional, was op zoek naar een toekomstgericht en compleet DMS.  Grayhams voorziet met Pinnacle in al deze wensen.  Pinnacle wordt gehost in de Microsoft Azure omgeving. Hierdoor is Pinnacle veilig, flexibel zeer toegankelijk voor vernieuwingen in de software. Voor de gebruiker betekent dit een actueel systeem waarbij niet gewerkt hoeft te worden met verschillende versies.

De functionaliteiten van Pinnacle DMS sluiten goed aan op de wensen van IVECO Schouten. IVECO Schouten wordt volledig ondersteund op alle gebieden. Van CRM, verkoop van bedrijfsvoertuigen, receptie, werkplaats en onderdelen tot de financiële administratie met een overzichtelijke BI-tool. Dit alles proces gestuurd, met behulp van diverse apps, zodat gebruikers optimaal ondersteund worden bij hun werkzaamheden. Vanaf deze maand wordt de overstap naar het nieuwe systeem voor 10 vestigingen van IVECO Schouten in gang gezet door Grayhams. Hiermee is weer een grote stap voor Pinnacle in Nederland gezet.

Reseller Grayhams is opgericht door Ronald van der Vlist en Martijn van Pinxteren. Samen hebben zij meer dan 40 jaar ervaring in de automotive en truckbranche.

Ronald van der Vlist: “De eerste focus voor Grayhams ligt op Nederland en Duitsland. Wij zijn ervan overtuigd dat de automotive branche klaar is voor een allesomvattende oplossing. Een systeem dat werk uit handen neemt en ontzorgt. Bijkomend voordeel is dat er niet meer gewerkt hoeft te worden met tal van verschillende programma’s.”

Grayhams beschikt over de licentie van Pinnacle voor 11 landen. Hierdoor gaat er snel verder geschakeld worden over de grens, met name in West- en Zuid-Europa. In Groot-Brittannië is Pinnacle al een gevestigde naam met 1600 dealerbedrijven en 35.000 users in hun klantenbestand. Grayhams is in 2016 door Pinewood aangesteld als reseller van Pinnacle.