Steeds meer automotivebedrijven gaan in de cloud werken. De reden; de voordelen zijn ongekend en er komen steeds meer cloud gebaseerde oplossingen. Het allergrootste voordeel van werken in de cloud is dat u werkelijk op iedere willekeurige plek, vierentwintig uur per dag, zeven dagen in de week vanaf iedere device (pc, laptop, tablet, smartphone) toegang hebt tot uw bedrijfsdata en bedrijfsapplicaties.

Doordat alle rekenkracht plaatsvindt in de cloud, hoeven er veel minder eisen gesteld te worden aan de gebruikte apparatuur op uw locatie. U kunt ongekende besparingen realiseren in de beheerskosten, de aanschaf en de afschrijvingen van de hardware. U heeft maandelijks inzicht in de kosten per gebruiker en bent heel flexibel in het bijschalen van het aantal gebruikers. Een ander voordeel is dat u relatief eenvoudig slimme koppelingen kunt realiseren tussen diverse cloud gebaseerde oplossingen. Daardoor kunt u optimaal gebruik maken van de desbetreffende functionaliteiten. Denk hierbij aan hosted telefonie, maar ook aan Saas-oplossingen (software-as-a-service) zoals op maat gemaakte software.

Is werken in de cloud veilig? Het antwoord daarop is heel duidelijk; absoluut ‘ja’. Het werken in de cloud is zelfs veel veiliger dan dat u uw informatie bewaart binnen de eigen vestigingsmuren. De cloud gegevens kunnen namelijk opgeslagen worden in zwaar beveiligde datacenters. Dat is ook precies de wijze waarop Pinnacle DMS werkt. Een veiliger oplossing is ondenkbaar. Kort en goed; werken in de cloud kent louter voordelen.Wilt u meer weten over dit onderwerp? Stuur dan een mail naar info@grayhams.com