Grayhams als jouw
partner voor het gehele automotive proces

Als we zeggen dat we als Grayhams de aangewezen partner zijn om jou te ontzorgen, dan menen we dat ook. We zijn meer dan een implementatie partner: we denken graag mee met het optimaliseren van jouw werkprocessen. Naast het aanbieden van het volwaardige alles-in-één Pinewood DMS, kijkt Grayhams verder. Vanuit de markt kwamen er bedrijfsspecifieke verzoeken die niet per se gerelateerd zijn aan het DMS, maar wel nadrukkelijk bijdragen aan de dagelijkse processen. Om aan deze verzoeken te voldoen, hebben wij meerdere softwareproducten ontwikkeld, waarvan sommigen in samenwerking met onze softwareontwikkelingspartner www.pitcrew.nl > Al onze applicaties zijn separaat verkrijgbaar en hebben, indien nodig, uiteraard een koppeling met Pinewood DMS.

Ontdek onze softwareoplossingen:

Grayhams BI

Met het door Grayhams ontwikkelde Grayhams BI bieden we een moderne en volledige BI-oplossing om een dealerbedrijf optimaal aan te sturen. Per module (werkplaats, magazijn, verkoop, finance) zijn de belangrijkste KPI’s uitgewerkt in heldere dashboards met mogelijkheden om door te klikken naar de details waar nodig.

Grayham BI is gebouwd met Microsoft PowerBI en daarmee direct geschikt voor alle devices, zodat je ook onderweg alle gegevens bij de hand hebt.

Met Grayhams BI worden verbeterpunten direct inzichtelijk waardoor je je kunt focussen op het verbeteren van de processen en het verhogen van je resultaat.

Vehicle Quote

Een offerte met eigen teksten en foto’s? Vehicle Quote maakt dit mogelijk! Deze software die een offerte met uitgebreide lay-out mogelijk maakt, is volledig gekoppeld aan Pinewood DMS. Het is zelfs mogelijk om de offerte te baseren op de calculatie codes van de fabrikant, zodat bij het inlezen van een calculatie automatisch de offerte wordt opgesteld op basis van de codes. Deze offerte kan vanuit Vehicle Quote worden verstuurd, waarbij de klant een webpagina kan openen met de offerte. De offerte wordt dan weer via het normale proces binnen Pinewood DMS opgevolgd. Grayhams heeft Vehicle quote ontwikkeld in samenwerking met softwareontwikkelingspartner www.pitcrew.nl >

Pitstop

Om klanten de mogelijkheid te bieden via jouw website online een af-spraak te maken voor service of onderhoud, of om direct als reactie op een service reminder email een afspraak in te plannen in Pinewood DMS, is in samenwerking met PitCrew PitStop ontwikkeld www.pitcrew.nl >
  • Beschikbaarheid is gesynchroniseerd dus altijd up-to-date online
  • Werkzaamheden kunnen direct vanuit het DMS beschikbaar worden gemaakt binnen PitStop
  • Wachters, huurauto’s kunnen worden gepland
  • Klantgevens en voertuiggegevens worden direct gecheckt en waar mogelijk opgehaald uit Pinewood DMS
  • De afspraak komt na het maken direct vanuit PitStop inPinewood DMS

TruckXchange

In samenwerking met een toonaangevend automerk is TruckXchange ontwikkeld. TruckXchange biedt de mogelijkheid om je voertuigvoorraad te delen met de importeur/collega dealers, direct gekoppeld met gegevens vanuit de fabriek, dus altijd up-todate!

Lease calculaties kunnen gemaakt worden en voertuigen gereserveerd, zodat verkopers onderweg altijd de actuele landelijke voorraad inzichtelijk hebben en direct bij de klant de juiste prijs/leaseprijs kunnen afgeven. Dit alles met foto’s en alle benodigde details van het voertuig.

TruckXchange wordt verder uitgebouwd als commerciële tool om ook externe websites te gaan voeden en offertes en orders te maken.