Dé bewezen oplossing
voor het dealerschap
van morgen

Pinewood

Pinewood DMS wordt ontwikkeld door Pinewood, een softwarebedrijf gevestigd in Birmingham, Engeland. Pinewood DMS is wereldwijd actief, onder andere in Europa, Azië en Afrika. Er zijn ruim 45.000 users in 16 landen en met meer dan 50 fabrikanten is een actieve samenwerking, zowel in de auto- als in de truckbranche. Hierdoor is er een groot aanbod met betrekking tot merk-interfaces.

Pinewood DMS is het belangrijkste product van Pinewood. Het innovatieve DMS loopt voorop in de ontwikkelingen én, doordat het een Cloud oplossing betreft binnen Microsoft Azure, ben je verzekerd van de nieuwste versie. In tegenstelling tot traditionele dealermanagementsystemen, kan binnen Pinewood DMS eenvoudig en zonder hoge kosten voor specialistische wijzigingen de vorm én gewenste invulling van behoeften per automotive bedrijf, en zelfs per gebruiker, worden aangepast.

Pinewood DMS

De ontwikkeling van Pinewood DMS gaat continu door. Middels de scrum methodiek wordt het systeem verder ontwikkeld zodat deze altijd gereed is voor de toekomst. In tegenstelling tot traditionele dealer managementsystemen, kan binnen Pinewood DMS eenvoudig (en zonder hoge kosten voor specialistische wijzigingen) de vorm én gewenste invulling van behoeften per automotive bedrijf, en zelfs per gebruiker worden aangepast. Doordat gekozen is voor een cloud oplossing binnen Microsoft Azure werk je altijd in de nieuwste versie waarin alle recente updates zijn verwerkt.

Het meest moderne en procesgedreven DMS

We hebben een erg soepele implementatie ervaren van Pinewood DMS. Met name de flexibiliteit en het meedenken van de heren van Grayhams hebben ervoor gezorgd dat het een succesvolle livegang is geworden! 

 

Raphael van Ballegooijen,
Operationeel Manager bij MANA

Data Security

Vanaf het begin is informatiebeveiliging een prioriteit geweest voor Pinewood DMS. De behaalde ISO 27001- en ISO 9001-certificeringen en de TISAX-standaard verzekeren autodealers, fabrikanten en partners dat Pinewood DMS op de juiste manier omgaat met gevoelige informatie en cyberbeveiliging.

De afgelopen periode heeft de automotive sector een piek gezien in de eisen op het gebied van beveiliging en naleving. Hierdoor zijn dealers, leveranciers en andere organisaties gedwongen hun processen te evalueren. Het is absoluut noodzakelijk dat bedrijven informatiebeveiliging serieus nemen, vooral als het om grote hoeveelheden gegevens gaat.

Waar de ISO 27001 en ISO 9001 toepasbaar zijn voor allerlei bedrijven in verschillende branches, is de TISAX-standaard specifiek voor de autobranche. TISAX (Trusted Information Security Assessment Exchange) is een Europese informatie- en cyberbeveiligingsstandaard om gegevens binnen de auto-industrie te beschermen. Het wordt gebruikt om alle organisaties die betrokken zijn bij de productie van voertuigen te beoordelen en maakt het delen van resultaten op een specifiek, niet-openbaar platform mogelijk.